vAza.sk

vzory A zákony | jednoduchá cesta k právu

český advokát?

HomeForumsÚstavné právočeský advokát?

This topic has 3 voices, contains 9 replies, and was last updated by  fordy 759 dní ago.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
Author Posts
Author Posts
13. Apríl 2010 at 19:23 #4124

fordy

Nevie niekto poradiť stránku s právnickým diskusným fórom v Českej republike? Resp. českého advokáta.
Dik.
Nikto so slovenských advokátov sa nechce súdiť proti republike (pochopitelne).

13. Apríl 2010 at 20:32 #4125

or

ak budete zalovat slovensku rep. na slovenskom sude tak je vam cesky advokat zbytocny.

pravdepodobne mate v rukach prehrany spor preto ho nikto nechce zobrat.

14. Apríl 2010 at 10:24 #4126

mariaV

http://www.pomocvpravu.cz – odpovedajú ibaprávnici – čerství absolventi práva aj na problémy v SR
http://www.babinet.cz – odpovedajú všetci – právnik moderuje iba zriedka – ozvajú sa praktici.
http://www.studentskaporadna.cz (toto som už dlho nepoužila radšej vygoogli. Odpovedajú 4-5 práva myslím na Janáčkovej univerzite – moderujú občas profesori.
Mne odpovedali vždy.

čo sa týka česw
kých advokátov – Peter Juráň – Brno Stanislav Drábek Praha obidvoch využívam na spory v ČR. Spokojnosť.

18. Apríl 2010 at 16:02 #4127

fordy

Pre “mariaV” Ďakujem a pre “or” :-)

20. Apríl 2010 at 08:04 #4128

mariaV

fordy ak chceš ozvi sa mi sem:
maprochazkova@gmail.com
ale ber na vedomie že som justičná baba.

20. Apríl 2010 at 15:34 #4129

fordy

OK, ozvem.
A už len sem doplním, že sa mi českí advokáti ospravedlnili “že nemajú oprávnenie vykonávať advokátstvo v SR”.
Čo síce nechápem, keď sme v únií, ale budiž.

Dík.

20. Apríl 2010 at 16:22 #4130

or

nie su zapisani ako advokati v SR – to znamena ze by islo o neopravnene podnikanie. opat vam prizvukujem ze ak to ziadny advokat nechce zobrat ze ide o prehrany spor. nerozumiem coho by sa advokat mal bat aby sa nechcel sudit proti republike.

21. Apríl 2010 at 07:29 #4131

mariaV

Pravda pravda – myslela som si že sa jedná o spor v ČR – preto som písala že pre mňa robia všetky spory v ČR…
Ak nedôveruješ slovenským advokátom a trváš na tom že chceš sa sporiť, napíš na komoru českých advokátov a spýtaj sa či niekto z českých advokátov nemá licenciu aj na Slovensku. Určite Ti odpovedia. Ale napíš aj druh sporu. Ja to červene nevidím. Vlastne to vidím do stratena…
Licencia je drahá vec a pochybujem že nejaký advokát zarobí toľko aj na Slovensku aj v Čechách aby si dovolil platiť každý rok dvojitú licenciu skôr sa to rieši prepojením kancelárií… ale možné to je.. prečo nie.

21. Apríl 2010 at 07:33 #4132

mariaV

Ináč myslím si to čo or – advokáti sa neštítia ani tak bojom proti republike – takýchto sporov je spusta – ale nikto nechce ísť do prehraného sporu.
Prehrab sa v judikátoch, prehrab sa v súdnych rozhodnutiach – prehrab sa v súdnych rozhodnutiach KS BB a ostatných. Ak nájdeš argument, pokračuj.
Na internete je toho už milion a dajú sa prehľadávať aj podľa kľúčového slova, aj podľa súdov.
Pohraj sa. Naviac je to zadarmo.

21. Apríl 2010 at 10:58 #4133

fordy

Dik. Prehrabem (mám kopec času:-))a oslovím aj komoru.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.