vAza.sk

vzory A zákony | jednoduchá cesta k právu

Pravna zodpovednost úradnika

HomeForumsSprávne právoPravna zodpovednost úradnika

This topic has 2 voices, contains 2 replies, and was last updated by  Miza 917 dní ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Author Posts
Author Posts
13. November 2009 at 20:45 #4060

Miza

Dobry vecer, chcela by som sa opytat, kde najdem zakon o povinnostiach statnych uradnikov. Jedna sa mi o to, ze mam pochybnosti o kvalifikovanom postupe pri rozhodovani a podozrenie o prietahy v konaniach. Dakujem

13. November 2009 at 20:59 #4061

admin

Zodpovednosť za škodu spôsobenú štátom (orgánmi verejnej moci) pri výkone verejnej moci ako aj zodpovednosť obce a vyššieho územného celku za škodu spôsobenú pri výkone samosprávy upravuje zákon č. 514/2003 Z.z. o zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone verejnej moci, ktorý sa vzťahuje na všetky nezákonné rozhodnutia a nesprávne úradne postupy orgánov verejnej moci a orgánov územnej samosprávy.

Celkom prehladne to je zhrnuté tu: http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?CatID=39&etype=1&aid=966.

Čo sa týka povinností, je potrebné vziať v úvahu Správny poriadok (popr. napr. Zákon o dani z príjmov a hlavne konkrétny správny predpis ohľadom činnosti verejnej správy, ktorú potrebujete skontrolovať.

13. November 2009 at 21:50 #4062

Miza

Srdecne dakujem za skoru odpoved, velmi mi pomohla.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.