Home › Forums › O diskusii › problem z pravnickou
| Author | Posts |
|---|---|
| Author | Posts |
| 15. Február 2012 at 15:54 #4263 | |
|
black |
Dobry den. |
| 16. Február 2012 at 05:41 #4264 | |
|
Bipod |
Možno ste s právničkou uzavreli zmluvu o poskytovaní služieb; tú treba plniť aj čo sa týka ceny. Ak cenu neurčuje zmluva medzi vami, môže ju žiadať podľa svojho verejného (ponukového) cenníka; ak ho nemá, zaplatiť za vyžiadané a vykonané (=v súlade s vašimi uskutočniteľnými pokynmi) plnenia (jej služby) cenu obvyklú. Ešte k veciam, ktoré sa už stali: Možno vás právnička zastupovala na základe plnej moci, ktorú od vás dostala; v plnomocenstve treba uviesť jeho rozsah (časový aj vecný) a môžete ho odvolať. Ak vám dokázateľne spôsobila škodu, dala by sa zvažovať jej náhrada. Záležitosť z vášho popisu vyzerá tak, že príslušné podania (trestné oznámenie, návrh na vydanie platobného rozkazu, alebo žalobu) ste si azda mohli úspešne podať aj sám, pretože formálna stránka podania sa dá osvojiť a dôkazy pravdepodobne beztak musíte poskytnúť vy sám. Ak by ste si aj netrúfali, moli by ste si texty príslušných podaní dať spracovať za úplatu a (po kritickom zhodnotení) ich podať sám bez zastupovania – veci by ste mali vo vlastných rukách. Bližšia košeľa ako kabát: nemyslite, že cudzia platená odborná osoba vás určite bude zastupovať energickejšie, než by ste sa vy sám. Jej pohnútkou je len cena za služby, vašou pohnútkou je výsledok celého sporu – to je dosť veľký rozdiel. |
| 17. Február 2012 at 16:41 #4268 | |
|
black |
Ano.No nedalo sa s nou skontaktovať!!!Pritom som jej to prizvukoval aby ma informovala.Chcel som pomoc a skončilo sa tak ako sa skončilo.Nevadi,riešim to aj v Bratislave a samozrejme to skušam aj inou cestou. |
| 17. Február 2012 at 18:48 #4269 | |
|
Bipod |
Na takéto veci by bola najlepšia prevencia (vopred zmluvne dohodnúť povinnosti, pri nesplnení sankcie); ešte aj keď sú veci v behu, dá sa veľa urobiť (účastník konania má právo nahliadať do spisu a žiadať informácie). Ak sa už stalo, sú možnosti najmenšie. Pocity nabok, zhrnúť fakty, vyhodnotiť zostávajúce možnosti, rozhodnúť sa a konať. |
| 28. Február 2012 at 07:21 #4302 | |
|
black |
Bipod Včera som bol z pravnikom,ktory tvrdi,že cena,ktoru mi určila pravnička je sice podla zakona ale kedže ani jeden z jej ukonov nebol vyhraty,to znamena že tr. oznamenie nebolo ani jedno vyhrate,ma to prispôsobiť tomu skutku a brať na to ohlad.Jednoznačne potvrdil,že ked som jej povedal pravdu do oči,citi sa urazena a chce touto formou peniaze.Uvidim,Skusim to podať aj na advokatsku komoru,čo povedia. |
| 1. Marec 2012 at 11:08 #4304 | |
|
Henka |
Ak občan nie je s výkonom poskytovanej právnej pomoci spokojný, môže napísať sťažnosť na Slovenskú advokátsku komoru. Mal by uviesť, v čom advokát porušil zákon o advokácii. Ide napríklad o prípady, keď advokát požaduje vyššiu než dohodnutú odmenu, bol na pojednávaní nepripravený alebo nepodal návrh, a tak premlčal klientovi jeho nárok. Komora sťažnosť prešetrí a uloží advokátovi disciplinárne opatrenie – od napomenutia, cez peňažné pokuty, až po vyčiarknutie zo zoznamu advokátov. |
| 9. Marec 2012 at 16:08 #4308 | |
|
black |
Henka |
| 24. Marec 2012 at 19:52 #4314 | |
|
Henka |
Podľa toho čo píšete, argumenty máte a ak máte aj také dôkazy, nie je čo riešiť. Držím päste. |
You must be logged in to reply to this topic.