vAza.sk

vzory A zákony | jednoduchá cesta k právu

stipendium

HomeForumsObčianske právostipendium

This topic has 1 voice, contains 0 replies, and was last updated by  fedo 123 dní ago.

Viewing 1 post
Author Posts
Author Posts
17. Január 2012 at 12:30 #4230

fedo

Dobry den,

som studentom denneho studia na vysokej skole, minuleho roku som dosiahol vek 26 rokov, poziadal som o socialne stipendium na ktore mam od zakona narok, kedze podla platnych zakonov som zaopatrene dieta. Postupoval som presne podla tlaciva, ktore som dostal na studijnom oddeleni, dolozil potrebne dokumenty.

Nasledne mi bola dorucena odpoved, v ktorej zamietli moju ziadost, s odvolanim na Vyhlášku č. 102/2006, kde ma povazuju ako nezaopatrene dieta. Taktiez odo mna vyzaduju preukazanie mojho prijmu, kedze ziaden nemam tak ho neviem preukazat, a preto ziadam o socialne stipendium. Taktiez chcu rozhodnutie sudu o plateni vyzivneho.
Tlacivo, ktore som vyplnal, jasne pisalo, zaopatrene dieta sa posudzuje samo, tym padom do kolonky so spoluposudzovanymi osobami sa vyplni 0.

Podla mojho nazoru sa mam posudzovat uplne sam, bez ohladu nato si mam rozhodnutie sudu alebo nie.
Mozno sa mylim, prestudoval som si potrebne zakony, ale kedze studujem skolu s technickym zameranim, niesom velmi zbehli so zakonmi, tak mi mohlo nieco uniknut, popripade je uplne iny vyklad zakona, ako si to vykreslujem.

Vedel by mi niekto poradit co mam robit?
Za akukolvek radu vopred dakujem.

Viewing 1 post

You must be logged in to reply to this topic.