vAza.sk

vzory A zákony | jednoduchá cesta k právu

uzatvorenie zmluvy na základe verejného obstarávania

HomeForumsObchodné právouzatvorenie zmluvy na základe verejného obstarávania

This topic has 2 voices, contains 1 reply, and was last updated by  Bipod 162 dní ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Author Posts
Author Posts
7. December 2011 at 17:47 #4218

branislav

Dobrý deň Práve mám v úmysle zučastnit sa verejnej sútaže na dodávku prác, obstarávateľ je štátna organizácia. Na základe súťaže by mal byť vybraný jediný uchádzač s ktorým bude uzatvorená Rámcová dohoda s tým, že zadávanie zákaziek sa bude uskutočnovať formou zadávania čiastkových zmluv ( ZOD alebo objadnávka ) V rámci zaslania súťažných podkladov nám obstarávateľ zaslal aj návrh tejto Rámcovej dohody, po jej preštudovaní ma zarazili niektoré ustanovenia týkajúce sa zmluvných pokút a to konkrétne: 1/v prípade že poskytovateľ odmietne zákazku realizovať, zaplatí objednávateľovi zmluvnú pokutu vo výške 10000EUR 2/v prípade že poskytovateľ neodovzdá zákazku načas, zaplatí objednávateľovi zmluvnú pokutu vo výške 5% z ceny diela za každý deň omeškania 3/účastníci dohody vyhlasujú že zmluvné pokuty dohodnuté v tejto rámcovej dohode sú primerané a v súlade so zásadami poctivého obchodného styku a nie sú v rozpore s dobrými mravmi !!!!!!!!!! Moja otázka znie, či tieto 3 uvedené body sú v súlade so zákonom, podmienky pre mňa ako poskytovateľa prác extrémne nevýhodné ! môže sa takáta zmluva vôbec považovať za platnú? ďakujem

8. December 2011 at 18:14 #4219

Bipod

Ak by som pred uzavretím záväzku nevedel konkrétny predmet, množstvo, cenu a dĺžku času, neprijal by som body 1, 2.

K bodu 3:
– 5%/deň je neobvykle vysoké
– 10000EUR za odmietnutie je závislé na ostatných okolnostiach zmluvy, ktoré nepoznám, ale v súvislosti s ostatnými pozoruhodnosťami sú sotva primerané
– podľa môjho názoru také vyhlásenie by povedzme mohlo byť vaším názorom v čase uzavretia zmluvy, ale nezbavuje vás možnosti mať neskôr na vec iný názor.

Či by taká zmluva mohla byť považovaná za neplatnú (vcelku alebo zčasti), by definitívne mohol rozhodnúť iba súd.
Základné náležitosti, ktoré musí zmluva (o dielo) mať, aby vôbec bola zmluvou, sú konkrétne určenia predmetu, ceny a termínu.

Zaujímavý je pojem Rámcová dohoda.
Obvyklá je Zmluva o dielo a Zmluva o budúcej zmluve.
O tom, čo to je, však rozhoduje obsah, nie názov.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.