Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
You must be logged in to reply to this topic.
vAza.sk
Home › Forums › Obchodné právo › uzatvorenie zmluvy na základe verejného obstarávania
| Author | Posts |
|---|---|
| Author | Posts |
| 7. December 2011 at 17:47 #4218 | |
|
branislav |
Dobrý deň Práve mám v úmysle zučastnit sa verejnej sútaže na dodávku prác, obstarávateľ je štátna organizácia. Na základe súťaže by mal byť vybraný jediný uchádzač s ktorým bude uzatvorená Rámcová dohoda s tým, že zadávanie zákaziek sa bude uskutočnovať formou zadávania čiastkových zmluv ( ZOD alebo objadnávka ) V rámci zaslania súťažných podkladov nám obstarávateľ zaslal aj návrh tejto Rámcovej dohody, po jej preštudovaní ma zarazili niektoré ustanovenia týkajúce sa zmluvných pokút a to konkrétne: 1/v prípade že poskytovateľ odmietne zákazku realizovať, zaplatí objednávateľovi zmluvnú pokutu vo výške 10000EUR 2/v prípade že poskytovateľ neodovzdá zákazku načas, zaplatí objednávateľovi zmluvnú pokutu vo výške 5% z ceny diela za každý deň omeškania 3/účastníci dohody vyhlasujú že zmluvné pokuty dohodnuté v tejto rámcovej dohode sú primerané a v súlade so zásadami poctivého obchodného styku a nie sú v rozpore s dobrými mravmi !!!!!!!!!! Moja otázka znie, či tieto 3 uvedené body sú v súlade so zákonom, podmienky pre mňa ako poskytovateľa prác extrémne nevýhodné ! môže sa takáta zmluva vôbec považovať za platnú? ďakujem |
| 8. December 2011 at 18:14 #4219 | |
|
Bipod |
Ak by som pred uzavretím záväzku nevedel konkrétny predmet, množstvo, cenu a dĺžku času, neprijal by som body 1, 2. K bodu 3: Či by taká zmluva mohla byť považovaná za neplatnú (vcelku alebo zčasti), by definitívne mohol rozhodnúť iba súd. Zaujímavý je pojem Rámcová dohoda. |
You must be logged in to reply to this topic.
vAza predstavuje slová „Vzory A ZAkony, Alfu a Omegu právneho minima. Diskutujte v diskusii vAza.sk! a spýtajte sa Váš právny problém. Užitočnosť nadovšetko.