Home › Forums › Občianske právo › vysporiadanie manželov z hladiska bytovej otazky
| Author | Posts |
|---|---|
| Author | Posts |
| 10. Január 2012 at 19:34 #4227 | |
|
lubosba |
Dobry den prajem, Potreboval by som poradit.. Dakujem Lubos |
| 19. Január 2012 at 11:49 #4233 | |
|
Bipod |
Pre posúdenie by bolo dôležité poznať (najlepšie doslovné) znenie výroku z rozsudku. Domáhať sa až po 16 rokoch splnenia rozsudku je dosť nešťastné. Z vášho textu vychádza aj možnosť, že už azda dávno nepotrebujete riešiť bytovú náhradu. Ak bývalá bola jedinou vlastníčkou bytu, mala plné právo ho predať sama. Vaším právom je rozhodovať o vašom vlastníctve, prípadne spolurozhodovať o vašom spoluvlastníctve. Či máte šancu vyhrať súd? Ťažko posúdiť, keď neuvádzate “aký súd”. Chcete ju žalovať? Ak áno, čoho sa chcete domáhať a čím chcete vašu požiadavku zdôvodniť? |
| 19. Január 2012 at 18:30 #4234 | |
|
lubosba |
zdravim, v rozsudku je ze ja som povinny sa z toho bytu vystahovat do 15dni az ked manzelka mne zabezpeci nahradne ubytovanie,nahradny byt mensi. No ja mam teraz uz kde byvat.Vlastnim rodinny dom. Byvala bola vlastnickou, aj ked nechapem preco, nie z vecnym bremenom nakolko mi nie sme vysporiadany. Na sud ju chcem dat preto nakolko sice je tomu uz 16 rokov ale doteraz nemala financne prostriedky na to aby ma vyplatila. Dakujem |
| 23. Január 2012 at 09:24 #4240 | |
|
Bipod |
Na predaj bytu je oprávnený vlastník (alebo spoluvlastníci). Ak ním už nie ste a boli ste, zistite si, či a ako ste o (spolu)vlastníctvo prišli – to z vášho textu nie je jasné. Nevysťahovať sa bolo vaším právom, dokiaľ ste nedostali náhradu. Keď ste sa pred 16 rokmi vysťahovali aj bez náhrady, teraz to už podľa môjho názoru nezmeníte. Byť vami, teraz by som sa sústredil najmä na preskúmanie vývoja vlastníckych vzťahov k bytu, či všetko prebehlo tak, ako malo. |
You must be logged in to reply to this topic.